Batman 7. Kitap Fuarı ve Kültür Sanat Festivali Başladı

Batman Valiliği himayesinde düzenlenen 7. Kitap Fuarı ve Kültür Sanat Festivali kapılarını açtı. Ziyaretçileri bekliyor.

Batman 7. Kitap Fuarı ve Kültür Sanat Festivali Açıldı

Bu yıl 7. kez düzenlenen Batman Kitap Fuarı ve Kültür Sanat Festivali, Batman Valiliği'nin destekleriyle Adalet Caddesi'nde kapılarını ziyaretçilere açtı.

Açılışta, umreye giden bir topluluk dualarını ederken, kurdele kesimi ile festival resmi olarak başladı. Açılış konuşmasını gerçekleştiren Vali Ekrem Canalp, kitap fuarına olan ilginin her yıl arttığını vurguladı.

Vali Canalp'ın Açıklamaları

Vali Canalp, Batman Kitap Fuarı'nın Türkiye'de açık havada düzenlenen en büyük fuarlardan biri olduğunu ifade etti. Şunları söyledi:

"Batmanlıların fuara göstermiş olduğu ilgi, alaka öylesine büyük bir boyuta ulaştı ki; 470 bin nüfuslu kentte 465 bin kişi bu fuarı ziyaret etti. Nasıl ki geçen sene Batman Petrolspor sporda şampiyon oldu, Batmanlılar kültür, kitap söz konusu olduğu zaman, Batman'ı Türkiye'nin şampiyonu yaptılar. Ümit ediyorum ki ve Batmanlılardan rica ediyorum ki geçen sene kırmış oldukları rekoru bu sene bir kez daha geçsinler."

Konuşmaların ardından Vali Canalp, fuar alanındaki yayınevlerinin stantlarını ziyaret etti. Festival kapsamında edebiyat ve düşünce dünyasından birçok ünlü ismin katılımı bekleniyor. Katılımcılar, etkinlik boyunca 3 Kasım'a kadar fuar alanında yer alacak olan stantlardan faydalanabilecekler.

Bu yıl 7'ncisi düzenlenen "Batman Kitap Fuarı ve Kültür Sanat Festivali" açıldı.

Bu yıl 7'ncisi düzenlenen "Batman Kitap Fuarı ve Kültür Sanat Festivali" açıldı.

Sonraki Haber