Basketbol Gelişim Merkezi Açıldı

Zeytinburnu'nda inşa edilen Basketbol Gelişim Merkezi, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımıyla açıldı. Tesis, genç basketbolcular için yeni bir merkez olacak.

Basketbol Gelişim Merkezi Resmen Açıldı

Zeytinburnu'nda bulunan Basketbol Gelişim Merkezi, Türk basketboluna yeni bir soluk getirmek amacıyla kapılarını açtı. Açılış törenine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da katıldı.

Açılış Töreni ve Katılımcılar

Türk basketbolunun geleceğini şekillendirecek olan bu merkez, Fenerbahçe Beko ve Anadolu Efes arasında oynanan 37. Erkekler Cumhurbaşkanlığı Kupası maçı öncesinde resmi olarak hizmete girdi. Törene Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Başkanı Hidayet Türkoğlu ve birçok spor yöneticisi katıldı.

Tesis Özellikleri

Yaklaşık 70 dönüm alana inşa edilen Basketbol Gelişim Merkezi, 10 bin kişilik ana salon ve diğer çeşitli antrenman alanlarıyla dikkat çekiyor. Tesiste, aşağıdaki tesisler yer alıyor:

  • 1 adet 10 bin kişilik ana salon
  • 1 adet bin kişilik A milli takımlar antrenman sahası
  • 3 adet 500 kişilik altyapı takımları için salon
  • Basketbol lisesi ve kamp merkezi
  • Fitness ve kardiyo salonları
  • Etkinlik alanları ve sosyal kullanım alanları

Çevre Duyarlılığı ve Gelecekteki Hedefler

Baskebol Gelişim Merkezi, çevre dostu bir tesis olma özelliğiyle de öne çıkıyor. 15 bin metrekarelik yeşil alan ve enerji üretiminde güneş panelleri kullanarak çevresel sürdürülebilirlik hedefleniyor.

İlk Yorumlar

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, "Bu tesis Türk sporuna kazandırdığımız muhteşem bir yapı. Türk basketbolunun kalbi burada atacak" dedi. Ayrıca Türkiye'nin spor alanındaki gelişimini de vurguladı.

TBF Başkanı Hidayet Türkoğlu ise bu merkezi, Türk basketbolunun geleceğinin şekilleneceği bir yer olarak tanımlayarak, "Bu tesis, genç sporcular için önemli bir buluşma noktası olacak" şeklinde konuştu.

Genç sporculara mesaj veren Türkoğlu, "Sizler ülkenizin geleceğisiniz. Burada kazanacağınız bilgi ve birikimle Türk basketbolunu daha ileri taşıyacağınıza inanıyoruz" ifadelerini kullandı.

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Basketbol Gelişim Merkezi'nin (BGM) açılış törenine katılarak konuşma yaptı.

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Basketbol Gelişim Merkezi'nin (BGM) açılış törenine katılarak konuşma yaptı.

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Basketbol Gelişim Merkezi'nin (BGM) açılış törenine katılarak konuşma yaptı.

Sonraki Haber