Bandırma Balık Hali'nde Palamut Bolluğu

Marmara Denizi'nde balıkçılar 20 bin çift palamut avlayarak büyük bir kazanç elde etti.

Bandırma'da Palamut Avı

Marmara Denizi'nde av sezonunun başlamasıyla birlikte Bandırma'daki balıkçılar palamut bolluğu yaşıyor. Bu durum, bölgedeki balık hali aktivitelerini de canlandırmış durumda.

Günlük Av 20 Bin Çift Palamut

Gün içinde, Bandırma Körfezi'ndeki balıkçılar, denize bıraktıkları ağlarla 20 bin çift palamut avlayarak, balık haline hızlı bir dönüş yaptı. Bu durum, denizlerdeki palamut bolluğunun güzel bir göstergesi oldu.

Palamut Mezatları Canlanıyor

Balıkesir Tarım Ürünleri AŞ Bandırma Su Ürünleri Hali'ndeki mezatlar, Marmara Denizi’ndeki palamut bolluğunun etkisiyle hareketlendi. Ağırlığı birer kilogramın üzerinde olan palamutların fiyatı 150 liradan işlem görüyor.

Şehir Dışına Dağılıyor

Teknelerle kente getirilen palamutlar, taze kalmaları için buzlanarak İstanbul, Ankara ve Bursa gibi büyük şehirlere de gönderilmeye başladı.

Balıkçıların Çağrısı

Balıkçılardan Ali Çakıroğlu, yaptığı açıklamada, Bandırma Körfezi'nde önemli miktarda palamut avlandığını dile getirdi. Çakıroğlu, halka palamut alması için çağrıda bulundu: "Halkımızı protein deposu olan palamut almaya davet ediyorum. Palamudun tanesi şu an 1 kilonun üzerinde geliyor ve tanesini 150 liradan satıyoruz."

Denizlerde av sezonunun başlamasının ardından görülen palamut bolluğu, Bandırma Körfezi'nde devam ediyor. Marmara'da yaşanan palamut bolluğu, Balıkesir Tarım Ürünleri AŞ Bandırma Su Ürünleri Hali'ndeki mezatlara da yansıdı.

Sonraki Haber