Bakan Yerlikaya'dan Hatay'da 130 Bin Konut Teslim Töreninde Güçlü Mesajlar

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Hatay'da konut teslim töreninde terörle mücadele ve yeniden inşa mesajları verdi.

Bakan Yerlikaya'dan Hatay'da 130 Bin Konut Teslim Töreninde Güçlü Mesajlar

Ali Yerlikaya: Terörle Mücadele Devam Edecek

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "Yeniden Daha Güçlü Anadolu" konut teslim töreninde önemli açıklamalarda bulundu. Bakan, ülkenin barış ve kardeşliğine pusu kuran teröristlerin peşini bırakmayacaklarını vurgulayarak, "Hangi deliğe saklanırlarsa saklansınlar, onlar için kurtuluş yok" dedi.

Hatay'ın Zorlu Günleri

Yerli ve milli sanayinin önemli bir oyuncusu olan Türk Havacılık ve Uzay Sanayii Anonim Şirketi'nde gerçekleşen terör saldırısında hayatını kaybeden şehitlere rahmet dileyen Yerlikaya, Hatay'ın 6 Şubat 2023'te yaşadığı asrın felaketi ile ilgili hatırlatmalarda bulundu. Yerlikaya, bu felaketin sadece fiziki yapıları değil, aynı zamanda hayalleri de yıktığını ifade etti.

Asrın Felaketi ve Birliktelik

Bakan, "Keder, yürekten yüreğe dağıldı. Yaşadığımız her kayıp, geride acı ve hüzün bıraktı. Ancak birlikte ayağa kalkmayı başardık. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve milletimizin desteği ile en büyük iyileştirme operasyonunu gerçekleştirdik" şeklinde konuştu.

Yeni Konutlar Teslim Ediliyor

Ayrıca, bugün 29 bin 311 konutun anahtarlarının teslim edileceğini belirten Yerlikaya, toplamda 200 bin konut hedeflediklerini açıkladı. Hatay'da bugüne kadar 18 bin 404 konutun kurası çekilmiş ve hak sahiplerine teslim edilmiştir.

Başkan Öntürk'ün Vizyonu

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Öntürk, Hatay'ın bina stokunun önemli bir kısmını kaybettiğini hatırlatarak, şehrin yeniden inşası için çalışmaların tüm hızıyla süreceğini ifade etti. Başkan, Cumhurbaşkanının Hatay'ı "şahsi meselesi" olarak gördüğünü ve sürekli destek sağladıklarını belirtti.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla Gülderen...

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla Gülderen Mahallesi TOKİ Konutlarında düzenlenen, "Yeniden Daha Güçlü Anadolu" 130 Bin Konut Anahtar Teslimi, Kura Çekimi ve Toplu Açılış Töreni'ne katıldı. Bakan Yerlikaya burada konuşma yaptı.