Baba, Dışarı Çıkma: Bosna Hersek Savaşının Trajedisi Tiflis'te Sahnelendi

'Baba, Dışarı Çıkma' oyunu Tiflis'te izleyicilerle buluşarak Bosna Hersek'teki savaşın trajedisini sahneye taşıdı.

Baba, Dışarı Çıkma: Bosna Hersek'in Trajedisi Tiflis'te

Gürcistan'ın başkenti Tiflis, Bosna Hersek'teki savaşın acılarını sahneye taşıyan 'Baba, Dışarı Çıkma' oyununa ev sahipliği yaptı. Bu etkileyici tiyatro gösterimi, Chamber Performances Tbilisian Pomegranates Uluslararası Tiyatro Festivali'nin bir parçası olarak Tiflis Ahmeteli Devlet Dram Tiyatrosu'nda sahnelendi.

Özverili Bir Gösterim

Yazar ve yönetmen Yeşim Eyüboğlu tarafından kaleme alınan ve sahnelenen oyun, Türkçe olarak gerçekleştirildi. Türkiye'nin Tiflis Büyükelçiliği yetkilileri ve pek çok davetlinin katıldığı gösterim, hem Türk hem de Gürcü sanatseverlerin ilgisini çekti. Seyirciler, oyuncuların etkileyici performansını ayakta alkışladı.

Sanatın Gücü

Oyunun sonunda sahneye çıkan Eyüboğlu, izleyicilere ve projeye katkıda bulunanlara teşekkür etti. Tiflis Yunus Emre Enstitüsü Koordinatörü Zekeriya Gültekin, sanatın kültürel bağları güçlendiren önemli bir araç olduğunu vurgulayarak, "Sanat, ülkeler arasındaki kültürel etkileşimin en güçlü yollarından biridir. Bosna Hersek'teki trajediyi hatırlatan bu eser, insani duygulara dokunarak izleyicilerimizi derinden etkiledi" dedi.

Bosna Hersek'teki savaşın trajedisini anlatan "Baba, Dışarı Çıkma" oyunu Gürcistan'ın başkenti Tiflis'te izleyicilerle buluştu.

Bosna Hersek'teki savaşın trajedisini anlatan "Baba, Dışarı Çıkma" oyunu Gürcistan'ın başkenti Tiflis'te izleyicilerle buluştu.

Sonraki Haber