Aydın-Denizli Otoyolu Tamamlandı: Yeni Ulaşım Olanakları

Aydın-Denizli Otoyolu, yeni bağlantılarla Ege ve Akdeniz'i birbirine bağlayarak ulaşımı hızlandırıyor.

Aydın-Denizli Otoyolu Tamamlandı: Yeni Ulaşım Olanakları

Aydın-Denizli Otoyolu Tamamlandı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Aydın-Denizli Otoyolu'nun tamamlandığını duyurarak, bu yolun; Denizli, Burdur ve Antalya otoyollarının tamamlanmasıyla İzmir'den Antalya'ya kesintisiz ve hızlı bir ulaşım sağlayacağını belirtti.

Aydın-Denizli Otoyolu Hakkında Bilgiler

Aydın-Denizli Otoyolu, Aydın Çevre Yolu'ndan başlayıp Kuyucak Kavşağı'nda sona eren 163 kilometrelik bir güzergâhı kapsamaktadır. Bakan Uraloğlu, bu otoyolun 70 kilometrelik son bölümünün trafiğe açılmasının mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti. Geçen yıl devreye alınan 93 kilometrelik kısım ile birlikte, tüm otoyol 6 şeritli ana yol ve 4 şeritli bağlantı yolları ile hizmete sunuldu.

Ulaşım Süresi Kısalıyor

Bakan Uraloğlu, Aydın ve Denizli arasındaki D-320 devlet yolunu kullanan yolcuların, mevcut 1.5-2 saatlik yolculuk süresini sadece 55 dakikaya düşürebileceğini vurguladı. Ayrıca, Ege Bölgesi'nin en önemli ihracat merkezi olan İzmir Limanı'na tarım ve sanayi ürünlerinin daha hızlı ulaştırılacağını belirtti. Turizm sezonunda artan yolcu taleplerinin karşılanması için bu güzergâhın oldukça önemli olduğunu vurguladı.

Ekonomik Tasarruf ve Çevresel Katkı

Otoyol sayesinde yıllık 5.3 milyar liralık bir tasarruf sağlanırken, karbon emisyonunda da önemli bir azalma hedeflenmektedir. Uraloğlu, bunun çevreye olan katkısına dikkat çekti.

Kamu-Özel İş Birliği ile Hızlı Proje Tamamlaması

Bakan Uraloğlu, Aydın-Denizli Otoyolu'nun kamusal ve özel sektör iş birliği ile kısa sürede tamamlandığını ifade etti. 2020 yılında temeli atılan bu yol, geleneksel yöntemlere göre çok daha hızlı bir şekilde hayata geçirildi.

Gelecek Projeler

Uraloğlu, Aydın-Denizli Otoyolu’nun ardından Denizli-Burdur ve Burdur-Antalya otoyollarının inşaatı üzerinde de çalışacaklarını belirterek, İzmir ile Antalya arasındaki ulaşımın daha hızlı ve konforlu hale geleceğini vurguladı.

Otoyol inşaatında emeği geçen tüm çalışanlara teşekkür eden Uraloğlu, bu projeyi kendi çocuğunun düğünü gibi gördüğünü ifade etti.

Konuşmasının ardından, Uraloğlu, oyuncu Alp Kırşan ile birlikte TOGG’u yeni açılan yolda kullanarak projeye olan desteğini de gösterdi.

Aydın-Denizli Otoyolu'nun tamamının trafiğe açılması dolayısıyla Aydın gişelerinde program...

Aydın-Denizli Otoyolu'nun tamamının trafiğe açılması dolayısıyla Aydın gişelerinde program yapıldı.

Aydın-Denizli Otoyolu'nun tamamının trafiğe açılması dolayısıyla Aydın gişelerinde program...

Aydın-Denizli Otoyolu'nun tamamının trafiğe açılması dolayısıyla Aydın gişelerinde program yapıldı.