Ataşehir Belediyesi'nde Grev Kararı Alındı

Ataşehir Belediyesi işçileri, toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması üzerine grev kararı aldı.

Ataşehir Belediyesinde Grev Kararı

DİSK'e bağlı Türkiye Genel Hizmetler İşçileri Sendikası (Genel-İş) ile Ataşehir Belediyesi arasında gerçekleştirilen toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin başarısızlıkla sonuçlanmasının ardından, grev kararı belediye binasına asıldı.

İşçiler Bir Araya Geldi

Belediye önünde bir araya gelen işçiler, Kadıköy, Maltepe, Kartal ve Ataşehir'deki belediyelerin çalışanlarının da dahil olduğu bir grup oluşturdu. Burada sloganlar atan işçiler, haklarını savunma konusunda kararlı olduklarını vurguladı.

Sendika Yetkililerinin Açıklamaları

Genel-İş İstanbul Anadolu Yakası 3 No'lu Şube Başkanı Özer Ersan Değirmenci, basın toplantısında, uzunca bir süredir devam eden görüşmelerin sonuçsuz kaldığını ifade etti. Değirmenci, "İstanbul'daki tüm işçi arkadaşlarımız bu mücadelede birlik olacağız. Grev kararını asıp işimize döneceğiz, 6 Kasım'a kadar görüşmelerin sürmesini talep ediyoruz" dedi.

Ücret Teklifleri Yetersiz

DİSK/Genel-İş İstanbul Anadolu Yakası 3 No'lu Şube Örgütlenme Sekreteri Heybetullah Kızgın ise, 4 aydır devam eden toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin işverence yetersiz tekliflerle sürdüğünü belirtti. Kızgın, "SODEMSEN tarafından sunulan ücret teklifleri, yüksek enflasyon karşısında komik kalmaktadır" dedi.

Ekonomik sıkıntıların belediye çalışanlarını birebir etkilediğini söyleyen Kızgın, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in önceki gün yaptığı açıklamalara atıfta bulunarak, "Ataşehir’de kira bedellerinin 20 bin liralara yükseldiğini ve bu durumda işçilerin yaşam mücadelesi vermekte zorlandığını" vurguladı. Kızgın, "Bizler bu ilçeye emek veren işçileriz ve geçimimizi sağlayacak düzeyde ücretler talep ediyoruz" şeklinde konuştu.

Yapılan açıklamalar sonrasında grev kararı, belediyenin kapısına asıldı.

DİSK'e bağlı Türkiye Genel Hizmetler İşçileri Sendikası (Genel-İş) ile Ataşehir Belediyesi arasında toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşma sağlanamamasının ardından belediye binasına grev kararı asıldı.

DİSK'e bağlı Türkiye Genel Hizmetler İşçileri Sendikası (Genel-İş) ile Ataşehir Belediyesi arasında toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşma sağlanamamasının ardından belediye binasına grev kararı asıldı.

Sonraki Haber