Asya-Pasifik Yayın Birliği Genel Kurulu'nda Medyanın Geleceği Tartışılıyor

Asya-Pasifik Yayın Birliği Genel Kurulu'nda medya sektöründeki gelişmeler ve işbirlikleri değerlendiriliyor.

Asya-Pasifik Yayın Birliği Genel Kurulu'nda Medyanın Geleceği Tartışılıyor

Asya-Pasifik Yayın Birliği Genel Kurulu Başladı

Dünyanın en büyük yayıncılık birliği olan Asya-Pasifik Yayın Birliği'nin (ABU) 61. Genel Kurulu, TRT ev sahipliğinde "Yapay Zeka, Yayıncılık ve Toplum" temasıyla gerçekleşiyor. Etkinlik, medya geleceğine yön veren önemli tartışmalara ev sahipliği yapıyor.

TRT Genel Müdürü'nden Önemli Mesajlar

TRT Genel Müdürü Mehmet Zahid Sobacı, genel kurulda yaptığı konuşmada, "Medya sektörünün önündeki engelleri konuşmaya, fikir alışverişinde bulunmaya ve ABU'nun geleceğini etkileyecek önemli kararlar almaya gayret edeceğiz." dedi. Toplantılarda, ABU'nun üç yıllık eylem planı ve stratejileri üzerinde tartışmalara yer verildi.

İkili Görüşmeler ve Teknik Toplantılar

Toplantılar sırasında, Endonezya ve Moğolistan ile yapılan ikili görüşmelerde Türkiye ile bu ülkeler arasındaki işbirliği fırsatları değerlendirildi. Ayrıca, Teknik Komite Toplantısı, Spor Grubu Toplantısı ve Herkes için Yayıncılık Forumu da gerçekleştirildi.

ABU TV Şarkı Festivali

Genel kurulun bir parçası olarak ABU TV Şarkı Festivali bugün İstanbul Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda saat 20.00 itibarıyla düzenlenecek. Festivalde, Asya-Pasifik bölgesinin kültürel zenginliklerini temsil eden toplam 11 ülkeden sanatçılar sahne alacak ve etkinlik TRT Müzik kanalından canlı olarak yayımlanacak.

Resmi Açılış Töreni ve Ödül Töreni

22 Ekim Salı günü düzenlenecek 61. ABU Resmi Açılış Töreni'nde Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, TRT Genel Müdürü Mehmet Zahid Sobacı ve ABU Genel Sekreteri Ahmed Nadeem konuşacak. Törende, yapay zeka ve dijital teknolojilerin yayıncılığa etkileri tartışılacak. Akşam saatlerinde düzenlenecek ABU Ödülleri Dağıtım Töreni'nde ise televizyon, radyo ve dijital medya alanlarında ödüller sahiplerini bulacak.

Dünyanın en büyük yayıncılık birliği olan Asya-Pasifik Yayın Birliği'nin, TRT'nin ev sahipliğinde...

Dünyanın en büyük yayıncılık birliği olan Asya-Pasifik Yayın Birliği'nin, TRT'nin ev sahipliğinde "Yapay Zeka, Yayıncılık ve Toplum" temasıyla düzenlenen 61. ABU Genel Kurulu ve Bağlantılı Toplantıları devam ediyor. Toplantı, TRT Genel Müdürü Mehmet Zahid Sobacı (ortada) başkanlığında gerçekleştirildi.