ASKON Genel Başkanı Orhan Aydın'dan İhracat ve Ekonomi Vurgusu

Orhan Aydın, Malatya'da ihracat hedeflerini ve ekonomik büyümeyi değerlendirdi, üyelerini teşvik etti.

ASKON Genel Başkanı Orhan Aydın'dan İhracat ve Ekonomi Vurgusu

Orhan Aydın Malatya'da İhracat Mesajı Verdi

Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği (ASKON) Genel Başkanı Orhan Aydın, Malatya'da düzenlenen 2. Olağan Genel Kurul Toplantısı'nda önemli açıklamalarda bulundu.

2024 Yılı ve Ekonomik Durum

Aydın, 2024 yılının ekonomik daralmaların yaşandığı bir dönem olacağını vurgularken, Türkiye'nin bu zorluklara rağmen ihracat rakamlarını artırdığını ifade etti. "Elimize valizlerimizi, çantalarımızı alıp fuar fuar, şehir şehir gezmeye devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

İhracat Rekorları ve İstihdam Artışı

Türkiye'nin Ağustos ayında 262 milyar doları aşan ihracat gerçekleştirdiğini belirten Aydın, son 12 ayda yaşanan en yüksek ihracat rakamının elde edildiğini dile getirdi. Bunun yanı sıra, istihdamda 1 milyon 100 bin artışın sağlandığını belirtti. Ayrıca, işsizlik oranlarının da %8,8'e düştüğünü söyledi.

Gelecek Hedefler

Aydın, iş dünyasının zorlukların üstesinden gelmesi için ortak bir gayret içerisinde olması gerektiğini ifade etti. 2027 yılına kadar belirlenen hedeflere ulaşmak için sektör temsilcilerinin çabalarını artırmaları çağrısında bulundu.

Ödül Töreni

Genel kurul sırasında, Malatya Valisi Seddar Yavuz, AK Parti Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci ve Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er ile birlikte katılan Aydın, gelen misafirlere plaket takdim etti.

Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği (ASKON) Genel Başkanı Orhan Aydın, ASKON Malatya Şubesi'nin...

Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği (ASKON) Genel Başkanı Orhan Aydın, ASKON Malatya Şubesi'nin 2. Olağan Genel Kurul Toplantısı'nda bir konuşma yaptı.