Artvin ve Rize'nin Turizm Vizyonu

Artvin Valisi Ergün, Kaçkar Turizm Birliği Toplantısı'nda bölgenin alternatif turizmdeki potansiyelini vurguladı.

Artvin ve Rize'de Kaçkar Turizm Birliği Toplantısı

Artvin Valisi Turan Ergün, düzenlenen Kaçkar Turizm Birliği Toplantısı'nda bölgenin turistik potansiyelini ortaya koydu.

"Bölge Alternatifsiz Güzelliklere Sahip"

DSİ 26. Bölge Müdürlüğü salonunda yapılan toplantıda konuşan Vali Ergün, Artvin ve Rize'nin kültürel birikimi ile eşsiz doğasının bu iki şehri öne çıkardığını belirtti. "Bölgemiz, birçok müstesna güzelliğiyle alternatif turizmde alternatifsizdir," dedi.

Kaçkar Dağları'nın Önemi

Rize Valisi İhsan Selim Baydaş, toplantıda Kaçkar Dağları'nın bu iki şehrin en önemli ortak değeri olduğunu ifade etti. "Bizi diğer şehirlerden farklı kılacak şey doğamız, dağlarımız, yaylarımız ve Kaçkar'ımızdır," diyerek birlik çalışmaları hakkında olumlu düşüncelerini aktardı.

Turizmde Ciddi Mesafeler

Baydaş, Rize-Artvin Havalimanı'nın iki ilin turizmi için kilit bir öneme sahip olduğunu vurguladı. "Geçen yıl 1 milyonuncu yolcuyu karşıladık ve bu yıl da bu rakama ulaşacağız. Havaalanı, önümüzdeki yıllarda büyük potansiyel barındırıyor," şeklinde konuştu.

Gelecek Planları

Vali Baydaş, ayrıca gelecek yıllarda Kaçkar Dağları etrafında düzenlenecek 180 kilometrelik ultra maraton planlarından bahsetti. Toplantıda, Kaçkar Turizm Birliği'nin 2025 yılı bütçesi de görüşüldü.

Toplantıya DSİ Bölge Müdürü Sinan Yıldız, Rize ve Artvin İl Genel Meclisi üyeleri, ve diğer ilgililer katıldı.

Artvin'de, Kaçkar Turizm Birliği Toplantısı gerçekleştirildi. DSİ 26. Bölge Müdürlüğü Salonundaki toplantıya, Artvin Valisi Turan Ergün (sol 4) Rize Valisi İhsan Selim Baydaş, (sol 5) DSİ Bölge Müdürü Sinan Yıldız (sol 3) Rize ve Artvin İl Genel Meclisi üyeleri ve diğer ilgililer katıldı.

Sonraki Haber