Ankaragücü'nde Şampiyonluk İçin Birlik Çağrısı

MKE Ankaragücü Başkanı İsmail Mert Fırat, taraftarlara Kocaelispor maçında birlik ve destek çağrısında bulundu.

Ankaragücü'nde Şampiyonluk İçin Birlik Çağrısı

MKE Ankaragücü Kulübü başkanı İsmail Mert Fırat, Trendyol 1. Lig'de şampiyonluk hedefi doğrultusunda taraftarların desteklerine büyük ihtiyaç duyduklarını belirtti ve Kocaelispor karşılaşmasının dönüm noktası olacağına inandığını vurguladı.

Başkanın Açıklamaları

Göreve başladığı günden bu yana kulüp için başarılı bir yönetim sergilediklerini ifade eden Fırat, "Bu sezon 9 maçta elde edilen 13 puan, beklentilerin çok altında. Ancak liderle aramızda yalnızca 6 puan fark var" dedi.

Süper Lig kadrosunu korumak için büyük çaba gösterdiklerini aktaran Fırat, "Bazı oyuncular alt ligde oynamak istemedi. Bu sebeple bazı oyuncularla yollarımızı ayırmak zorunda kaldık. Bu durum, kadro planlamamızı zorlaştırdı" sözleriyle yaşanan zorluklara dikkat çekti.

Taraftarın Önemi

Fırat, kazanılan maçların ardından dahi taraftarların yönetimi istifaya çağırdığını bu noktada sabır gösterilmesi gerektiğini belirtti. "Taraftarımız bizim en büyük gücümüz" diyen başkan, "Stadı doldurursak Kocaelispor'u yenerek şampiyonluk yolunda önemli bir adım atacağımıza inanıyorum. Ankara’daki tüm sivil toplum kuruluşları ve belediye başkanlarını maça davet ediyorum" şeklinde ifade etti.

Kırgınlıkların Bir Kenara Bırakılması Gerekiyor

Fırat, taraftarın yaşadığı kırgınlıkların anlaşılır olduğunu ancak bu maçta birlik olunması gerektiğini vurguladı. "Bu maçla birlikte takımın performansında büyük bir değişim olacağına inanıyorum" dedi.

Mali Durum ve Maddi Destek

Başkan Fırat, aylık 2 milyon avro ödeme zorunluluklarının olduğunu ve bu yükü yönetim kurulu olarak karşıladıklarını belirtti. "Kulübümüzü ayakta tutmak için elimizden geleni yapıyoruz. Dış kaynaklardan destek yok ama biz bunu bahane etmeden ilerlemeliyiz" dedi.

Amatör branşlara da büyük destek olduklarını ifade eden Fırat, basketbol hedeflerinin Süper Lig olduğunu sözlerine ekledi. "Futbol ve basketbol olarak başarıya ulaşmak için mücadele ediyoruz" şeklinde konuştu.

MKE Ankaragücü Kulübü Başkanı İsmail Mert Fırat, AA muhabirine, kulübün Trendyol 1. Lig'deki hedefleri hakkında açıklamalarda bulundu.

MKE Ankaragücü Kulübü Başkanı İsmail Mert Fırat, AA muhabirine, kulübün Trendyol 1. Lig'deki hedefleri hakkında açıklamalarda bulundu.

Sonraki Haber