Amasra Maden Ocağı'nda Çalışmalar Devam Ediyor

GMİS Başkanı Hakan Yeşil, Amasra Maden Ocağı'nda kömür üretim sürecinin hızlandığını açıkladı.

Amasra Maden Ocağı'nda Çalışmalar Devam Ediyor

Amasra Maden Ocağı'nda Yeni Gelişmeler

Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Hakan Yeşil, Amasra Maden Ocağı'nda yapılan çalışmalara dair açıklamalarda bulundu. Yeşil, 14 Ekim 2022'de meydana gelen patlamanın ardından yürütülen hazırlıkların devam ettiğini belirtirken, "İki tane 'başyukarı' dediğimiz panomuz hazırlık aşamasında, çalışmaları sürüyor. Bu panolardan birinin 20-25 gün içinde kömür üretimine uygun hale geleceğini umuyoruz," dedi.

Patlama Sonrası Çalışmalar

Geçtiğimiz yıl yaşanan patlamada 43 işçinin hayatını kaybettiğini hatırlatan Yeşil, Amasra Müessesesi'nin önemine değinerek, "Bu müessese bedel ödemiş bir yer. Yeniden üretime geçmesi ülke ekonomimize ve Zonguldak'a büyük katkı sağlayacak. Arkadaşlarımızın bu sıkıntılı dönemde Amasra'yı toparlaması sevindirici," ifadelerini kullandı. Kompleksin Geleceği

Yeşil, Amasra Maden Ocağı'nın yangından etkilenen bölümlerinin kapatıldığını ve bölgedeki uzman ekiplerin çalışmalarına devam ettiğini belirtti. 2025 yılının ilk aylarında diğer pano için de hazırlıkların tamamlanacağını duyurdu.

Son olarak, Hakan Yeşil, bu tür acıların bir daha yaşanmamasını dileyerek, herkesin güvenli bir çalışma ortamında görev yapabilmesini temenni etti.

Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Hakan Yeşil, 2022 yılında patlama meydana...

Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Hakan Yeşil, 2022 yılında patlama meydana gelen Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Amasra Müessesesi'nde hazırlık aşamasındaki panolara ilişkin gazetecilere açıklamada bulundu.