AJet 2024 Hedefi: 20 Milyon Yolcu

AJet, 2024 yılında 20 milyon yolcu taşımayı hedefliyor. Yeni seferler ve genişleyen uçuş ağı ile büyüme stratejisine odaklanıyor.

AJet'in 2024 Yolcu Hedefi

AJet, Genel Müdürü Kerem Sarp ile yaptığı açıklamada, 2024'te 20 milyonun üzerinde yolcu taşıma hedefini duyurdu. Sarp, yıl sonuna kadar 16 milyon yolcuya ulaşmayı beklediklerini belirtti.

Tuzla Uçuş Ağına Eklendi

AJet, Bosna Hersek'in Tuzla kentini de uçuş ağına dahil etti. Haftada bir kez gerçekleştirilecek karşılıklı seferler, İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı ile Tuzla Uluslararası Havalimanı arasında yapılacak. Kerem Sarp, bu hat ile iki ülke arasındaki ekonomik ilişkilerin güçlenmesini beklediklerini ifade etti.

Pazar Analizi ve Fırsatlar

Sarp, Tuzla'nın Avrupa'da büyük bir diasporaya sahip olduğunu ve bu pazardan pay alabileceklerini vurgulayarak, "Burada büyük bir boşluk var. Bu tür trafiklerin havacılıkta yaygın olduğunu biliyoruz," dedi.

Uçak Filosu ve Sürdürülebilirlik

AJet, uçak sayısını gelecek yıl 104’ün üzerine çıkarmayı hedefliyor. Kerem Sarp, yeni nesil uçak alımlarının yakıt maliyetlerini düşüreceğini ve daha kaliteli hizmet sunacaklarını söyledi.

Hedefler ve Yeni Destinasyonlar

Sarp, Avrupa'da henüz açılmamış yeni destinasyonlar olduğuna dikkat çekerek, bu hatların açılması için sivil havacılık anlaşmalarının şart olduğunu belirtti. Ajet, 2033 yılına kadar uçak filosunu 200 uçağa çıkarmayı planlıyor.

Hizmet ve Turizm Stratejisi

Sarp, Ankara'nın iç hatlarındaki büyümeye katkı sağlamayı da hedefliyor. Yurt dışından turistleri Ankara'ya çekmek için çalışmalar yürütüldüğünü ifade etti.

Pilot Yetiştirme İnisiyatifi

AJet, Türkiye'deki pilot açığını kapatmak amacıyla kendi eğitim ve simülatör merkezlerini kurmayı planlıyor. Sarp, bu yatırımlarla birlikte kabin ve bilgi teknolojileri alanlarında da gelişim hedeflediklerini belirtti.

AJet Genel Müdürü Kerem Sarp, Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna’nın ardından, Tuzla kentini de uçuş ağına eklemeleri dolayısıyla düzenlediği basın toplantısında, AJet'in hedef ve planları hakkında bilgi verdi.

AJet Genel Müdürü Kerem Sarp, Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna’nın ardından, Tuzla kentini de uçuş ağına eklemeleri dolayısıyla düzenlediği basın toplantısında, AJet'in hedef ve planları hakkında bilgi verdi.

Sonraki Haber