Aile Hekimliği Yönetmeliği Üzerine Hekimsen'den Açıklama

Hekimsen Genel Başkanı Adil Kurban, Aile Hekimliği Yönetmeliği'ne ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Hekimsen'den Aile Hekimliği Yönetmeliği Açıklaması

Genel Başkan Adil Kurban, Hekimsen'in Ankara Şubesi'nde düzenlediği basın toplantısında Sağlık Bakanlığı'nın Aile Hekimliği Yönetmeliği'ne ilişkin görüşlerini paylaştı. Kurban, yönetmelik taslağında getirilen düzenlemelerin aile hekimlerinin gelirinde %20'ye varan azalmalar yaratabileceğini vurguladı.

Yönetmelik Taslağındaki Değişiklikler

Kurban, "Yönetmelik taslağında yer alan düzenlemeler göz önünde bulundurulduğunda, aile hekimlerinin gelirlerinde %20'ye varan oranda bir azalma meydana gelecektir. Enflasyona karşı tüm çalışanların gelirleri artırılmaya çalışırken, aile hekimlerine bunun uygulanması kabul edilemez bir durum oluşturacaktır," dedi.

Aile Hekimlerinin Yaşadığı Sıkıntılar

Kurban, yönetmelikte aile hekimlerine ödenen hasta sayısının 4 binden 3.500'e düşürülmesinin maaşlarda %12,5 kayba neden olacağını ifade etti. Ayrıca, "Enflasyonist ortamda herkesin maaşlarına eklemeler yapılmaya çalışılırken, Sağlık Bakanlığı'nın hazırladığı bu yönetmelik aile hekimlerinin maaşlarını direkt olarak kesmektedir," diye ekledi.

Diş Hekimlerine Değindi

Kurban, diş hekimlerinin de hastalara verilen 10 dakikalık randevu aralıklarından şikayetçi olduklarını ve bu durumun hizmet kalitesini olumsuz etkilediğini belirtti.

Hekimsen, bu konularda gerekli adımların atılması için çağrıda bulundu ve tüm sağlık çalışanlarının haklarının korunmasını talep etti.

Hekimsen Genel Başkanı Adil Kurban, Hekimsen Ankara Şubesi'nde, Sağlık Bakanlığının "Aile Hekimliği Yönetmeliği" çalışmasına ilişkin basın açıklaması yaptı.

Hekimsen Genel Başkanı Adil Kurban, Hekimsen Ankara Şubesi'nde, Sağlık Bakanlığının "Aile Hekimliği Yönetmeliği" çalışmasına ilişkin basın açıklaması yaptı.

Sonraki Haber