Adana'da Aile Cinayeti Sanığına İki Kez Ağırlaştırılmış Müebbet

Adana'da eşi ve oğlunu bıçaklayarak öldüren sanığa, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi.

Adana'da Aile Cinayeti Sanığına İki Kez Ağırlaştırılmış Müebbet

Adana'da Aile Cinayeti: Sanığa Ağır Cezalar

Adana'nın Çukurova ilçesinde, eşi Deniz ve 16 yaşındaki oğlu Alperen'i bıçaklayarak öldüren Cem Suna adlı sanığa, yargılandığı davada iki kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi.

Duruşma Detayları

12. Ağır Ceza Mahkemesi'nde gerçekleşen duruşmaya, tutuklu sanık Cem Suna'nın yanı sıra, mağdur Deniz Suna'nın annesi N.T., tanıklar ve taraf avukatları katıldı. Cumhuriyet savcısı, olay günü yaşanan tartışmanın ardından Cem Suna'nın eşini ve oğlunu bıçakla öldürdüğünü belirtti.

Savcı, sanığın suçu kabul etmemesine rağmen, olay gününde apartmana başka bir kişinin girmediğini ve olay yerinde başka birine ait DNA izine rastlanmadığını ifade ederek, Cem Suna'nın "eş olan kadını canavarca hisle kasten öldürme" ve "alt soydan akrabayı kasten öldürme" suçlarından cezalandırılmasını talep etti.

Sanığın Savunması

Sanık Cem Suna, mütalaayı kabul etmeyerek, "Benim dünyam başıma yıkıldı. Eşimi ve evladımı kaybettim. Bu cinayeti ben işlemedim. Olayla ilgili kapsamlı bir araştırma yapılmadı. Eşimin kız kardeşinin dinlenilmesini talep ediyorum. Tahliyemi ve beraatimi istiyorum" dedi.

Karar

Mahkeme heyeti, sanığın iki kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile cezalandırılmasına ve tutukluluk halinin devamına karar verdi.

Olayın Arka Planı

19 Ağustos 2023'te, Adana'nın Çukurova ilçesi Toros Mahallesi'ndeki bir apartmanın 9. katında meydana gelen olayın ardından Cem Suna, 4 Eylül 2023'te tutuklandı. Sanık hakkında iki kez ağırlaştırılmış mübet hapis cezası istemiyle dava açılmıştı.

Adana'nın merkez Çukurova ilçesinde, eşi ve 16 yaşındaki oğlunu bıçaklayarak öldürdüğü...

Adana'nın merkez Çukurova ilçesinde, eşi ve 16 yaşındaki oğlunu bıçaklayarak öldürdüğü gerekçesiyle tutuklanan sanığa yargılandığı davada 2 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi. Deniz Suna'nın annesi müşteki N.T, (fotoğrafta) duruşma sonrası gazetecilere, açıklama yaptı.