AB Komisyonu Başkanı von der Leyen Bosna Hersek’i Ziyaret Etti

Ursula von der Leyen, Bosna Hersek'teki sel felaketini yerinde inceledi ve bölgeye destek sözü verdi.

Ursula von der Leyen Bosna Hersek'te Sel Felaketini İnceledi

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, Bosna Hersek'te 4 Ekim tarihinde yaşanan sel felaketi sonrasında etkilenmiş olan bölgeleri ziyaret etti. Bu trajik olayda toplam 27 kişi hayatını kaybetmişti.

Yardım İçin Ziyaret

von der Leyen’e, Bosna Hersek Bakanlar Kurulu Başkanı Borjana Kristo ve Avrupa Birliği Barış Gücü Misyonu (EUFOR) Komutanı Tümgeneral Laszlo Sticz de eşlik etti. Ziyaret sırasında yerel yetkililerle görüşerek, felaketten etkilenenlerin yaşadığı zorluklar hakkında bilgi aldı.

Yapılan açıklamada, AB'nin sel bölgesi için yardım göndereceği vurgulandı. von der Leyen, hayatını kaybedenlerin ailelerine sabır dileyerek, şunları belirtti:

"Sel felaketinin gece yarısı başlaması nedeniyle insanların bölgeden kaçma şansı bulamadığını öğrendim. Size AB'nin yanınızda olduğunu söylemek istiyorum. Avrupa sizinle birlikte. Buraya kısa süreliğine değil, uzun vadeli olarak yardım etmek için geldik. Öncelikle yeniden inşaat ve iyileşme çalışmalarında sizin yanınızda olacağız. Siz bizim dostumuz ve ortağımızsınız, AB üyeliği için aday bir ülkesiniz."

Yeniden İmar Çalışmaları Devam Ediyor

Sel felaketinin etkili olduğu Jablanica ve Konjic bölgelerinde enkaz kaldırma ve yeniden inşa çalışmaları hızla sürmekte. 4 Ekim'de meydana gelen bu sel felaketi 5 farklı kenti etkilemişti.

Türk kuruluşları da, afet bölgesine hızlıca ulaşarak destek sağladı. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı, Türk Kızılayı ve Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı bu alanda çalışmalara katılan ilk ekipler arasında yer aldı. Türkiye'den gönderilen yaşam malzemeleriyle birlikte 31 tır, afet bölgesine ulaştırıldı. Ayrıca, bölgede evini kaybeden aileler için geçici konaklama sağlayan konteynerlar da gönderildi.

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, Bosna Hersek'te 4 Ekim'de sel felaketinin meydana geldiği ve 27 kişinin hayatını kaybettiği bölgeyi ziyaret etti.

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, Bosna Hersek'te 4 Ekim'de sel felaketinin meydana geldiği ve 27 kişinin hayatını kaybettiği bölgeyi ziyaret etti.

Sonraki Haber